Interieurtips

Een goed interieur is veelzijdig en bestaat uit verschillende unieke en persoonlijke items. Combineer bijvoorbeeld vintage vondsten met frisse, hedendaagse accessoires. Dat maakt het snel een stuk spannender in huis. Wat ik erg prettig vind aan de huidige trend om iets in een stolp of vitrine te plaatsen, is dat we heel bewust onderzoeken wat speciaal is of kan zijn. Een enkel bordje in de kast kan totaal geen aandacht krijgen. Plaats het solistisch onder glas en het bordje kan juist weer prachtig zijn.

Een ander voordeel van deze museale manier van stylen is dat een aantal kleine items veel beter tot zijn recht komt onder een stolp dan wanneer ze los in de kast of op een tafel worden gezet. Gebruik meerdere stolpen, één voor elk item. Zo creëer je meer volume en trekken ze de aandacht in je interieur.

Wanneer je nieuwe accessoires gaat kopen, is het belangrijk om te variëren in grootte en vorm. Zorg dat ze samen een soort familie vormen. Denk aan een schaakspel of een servies; telkens ietsje anders en uniek, maar toch genoeg overeenkomsten voor een gezamenlijke uitstraling. Let daarbij ook op de grootte van de accessoires, zodat ze ieder onderling hun plaats kunnen veroveren in je huis.

Online snuffelen

De leukste sport is om te zien of er van oude items die je in huis hebt meer exemplaren te vinden zijn op tweedehandssites. Zodat kan je een veel mooiere en sterkere samenstelling maken, dan wanneer het dat ene vaasje of kommetje zou zijn geweest.

Ga bijvoorbeeld op een site als Marktplaats zoeken onder de naam Petrus Regout. Dit servieshuis maakte eind 19e eeuw in grote oplages diverse soorten serviezen, kaststellen, vazen en bloempotten zodat iedereen een soort Delfts blauw in huis kon halen. De prints of kleuren die toen gebruikt zijn, zijn nu misschien niet meer zo leuk maar de vormen zijn fantastisch.

Door deze items in diverse pastel- of ton sur tonkleuren te spuiten heb je opeens super hippe en unieke items in je interieur staan. Helemaal afgestemd op jouw persoonlijke kleuren en bijzonder gedetailleerd. En let op: een decoratieadvies is waarschijnlijk niet vaatwasbestendig.

Succes met zoeken en hopelijk gaat de pakketservice goed om met de verzending!