Michiel de Zeeuw

Michiel als binnenhuisarchitect

Van jongs af aan ben ik altijd geïnteresseerd geweest in vormgeving en ruimte. Door welke inhoud, kleuren, materialen en details krijgt een ruimte zijn functie en karakter, hoe is deze ingedeeld en wat is de uitstraling van het interieur?

Als ik over een ruimte nadenk, zie ik vaak direct waar de mogelijkheden liggen en kan ik in mijn hoofd moeiteloos het ene na het andere scenario de revue laten passeren. Het zoeken naar de juiste balans tussen al deze aspecten is een passie die ik dagelijks kan toepassen in mijn werk als binnenhuisarchitect.

Naast ontwerpen is het uitdragen van mijn visie over de ontwikkelingen op interieurgebied een verlengstuk van mijn passie voor media en presenteren geworden. Al was de keuze om in 1998 te gaan acteren in een soapserie niet direct in lijn met mijn focus op interieur en vormgeving, heeft deze zijstap veel voor mijn carrière betekend. De camera ervaring, het spreken voor grote groepen en het creëren van diverse woonprogramma’s en formules maken het makkelijker mijn ervaring en passie voor interieur te vertalen naar een groter publiek. Omdat inspiratie nog altijd een onmisbaar voortraject is bij het tot stand komen van een nieuw interieur, hebben veel mensen ook op dit vlak een stuk begeleiding nodig. Door het grote aanbod is het van belang te laten zien waar de juiste inspiratie te vinden is waardoor het ook echt toegevoegd wordt.

Weerspiegeling

Voor mij staat voorop dat je omgeving elke dag een positieve invloed op je uit moet oefenen en als dat niet het geval is, je daar verandering in aan moet brengen. Je huis is niet alleen een weerspiegeling van wie je bent maar mag ook een tastbaar aandenken zijn aan wat je hebt bereikt en meegemaakt in je leven. Daarom heeft dit vak in mijn ogen veel met gevoel en intuïtie te maken en is het van belang de wensen die leven bij de klant goed te vertalen in een persoonlijk ontwerp. Een paar ontmoetingen geven daarom vaak genoeg stimulans om aan het werk te gaan.

Wanneer ik terug kijk naar alle projecten van de afgelopen periode merk ik dat onze manier van inrichten vooral blijvend is en het ontwerp voor veel cliënten lang meegaat. Doordat veel cliënten ook hun volgende huis door ons hebben laten inrichten en ontwerpen, merk je dat je doorborduurt op een basis die in eerste instantie al is gelegd. Het op de juiste wijze doseren en selecteren van alle verschillende aspecten geeft een interieur echt karakter.

In mijn ogen moet je een interieur niet alleen bekijken maar ook echt begrijpen, dat maakt een goede binnenhuisarchitect. Daarom is het uitleggen en onderbouwen waarom bijvoorbeeld het ene materiaal beter past dan het andere van groot belang voor een goed eindresultaat.

Michiel de Zeeuw is een bevlogen binnenhuisarchitect die van binnenuit ontwerpt en zorgt voor het perfecte totaalplaatje!

Neem contact op en bespreken graag jouw wensen!