Luxueuze dijkwoning in Amstelveen

Complete renovatie

Een fris en modern huis aan de Amstel met een grandioos uitzicht, dichtbij Amsterdam is waar onze opdrachtgever voor gekozen had. Er was echter een klein “probleempje”. De gezinssamenstelling en wensen van onze opdrachtgever was totaal anders dan de indeling die de vorige bewoners hadden bedacht en dus lag er voor onze studio een flinke uitdaging. Alles moest worden aangepakt, enkel de bovenste verdieping bleef in tact.

Een nieuw huis rigoureus veranderen is niet eenvoudig, omdat er tegenwoordig veel meer techniek in het huis wordt verwerkt dan dit vroeger het geval was. Het aannemersteam, onder leiding van Pieter de Boer had daaraan een schone taak maar vervulde deze glansrijk.

 

Bel ons om samen te starten met jouw nieuwbouwproject!

Modern en ruimtelijk

De master bedroom op de begane grond moest in dit huis worden voorzien van een grotere walk in closet, een aangrenzende badkamer “en-suite” en was er de wens om een kleine sportkamer toe te voegen aan deze ruimte. Om dit te bereiken is de logeerkamer verbouwd tot nieuwe entree en kon de oorspronkelijke hal toegevoegd worden als fitnessruimte aan de slaapkamer.

De inpandige garage werd verbouwd tot woonkeuken. De keuken op de eerste verdieping werd omgetoverd tot werkplek en werd de zitkamer vergroot door de muren en gangkasten van de overloop te verwijderen. Al lijken dit niet snel veel vierkante meters maken ze ruimtelijk een groot verschil. Enkel de ramen laten zien dat de indeling wellicht ooit anders is geweest. Om deze verschillende raamkozijnen niet al teveel met elkaar te laten concurreren, hebben we deze in dezelfde kleurtint als de muren geschilderd waardoor ze minder prominent aanwezig zijn.

Met een opdracht als deze zijn wij als studio echt met interieurarchitectuur bezig en in staat met de juiste materialen en stijlkeuzes, een modern en ruimtelijk familiehuis neer te zetten.