Metropolitisch wonen aan de Amsterdamse Zuidas

Herinrichting

Dat Amsterdam langzaam aan zijn eigen “Manhattan” bouwt, is goed te zien aan de gebouwen die stuk voor stuk verrijzen aan de Zuid As. Metropolitisch wonen staat daar hoog in het vaandel en daar hoort uiteraard ook een bijzonder interieur bij. De bewoners mochten vanzelfsprekend de indeling zelf bepalen en hebben dit met smaak gedaan. Toch miste het gloednieuwe appartement nog wat nuances en werden wij ingeschakeld hier invulling aan te geven.

Door de grootte van de totale zitkamer met open keuken was het van belang om zonder de ruimtelijkheid te verliezen toch een bepaalde mate van intimiteit te creëren. Meerdere zitplekken in een ruimte vragen om goed op elkaar afgestemd te worden om zo niet een hotel lobby te creëren maar juist een echt thuis.

Een fijn interieur om je heen maakt een mens gelukkig!

Bel ons om samen te starten met jouw nieuwbouwproject!

Onderscheidend

Door twee pilaren te verstoppen achter een ombouw en hiertussen een bio ethanol haard te plaatsen, ontstond de eerste roomdivider tussen werkplek en lounge. Door dit maatwerk in mooi wit uit te voeren leek het vanzelfsprekend onderdeel uit te maken van de constructie.

Vervolgens werden de muren van de trap en bijkeuken voorzien van een grijze beton ciré waardoor deze wanden zich meteen meer gingen onderscheiden van de rest en de opvallende kunst hierdoor meer draagvalk kreeg. Naast de eettafel hebben we een kast ontworpen met een open bovenzijde maar wel met doorlopend kader waardoor ook deze kast meer opgaat in de ruimte en toch nieuwsgierigheid weet op te roepen. Door de kast aan beide zijden van kasten en een tv te voorzien werd meteen een technisch “probleem” stijlvol opgelost.

Om tot slot alle onderdelen goed met elkaar te verbinden en zo de mix tussen een aantal antieke stukken, kleurrijke kunst en moderne meubelen te versterken, is er gekozen voor een drietal houten vloerkleden. Deze kleden bestaan uit donkere stroken hout die verbonden zijn met een flexibel materiaal. De wengé achtige kleur in combinatie met de zwarte verbindingen maakt deze kleden iets nautisch wat goed past bij het aanwezig kleur schema. Het wit, het grijs, de bamboe vouwgordijnen, en fraaie objecten maken tezamen van dit interieurontwerp een bijzonder geheel.