Nieuw familiehuis in Bergen

Compleet bouwtraject

Een ruim perceel met een charmant huis was de eerste ontmoeting in de zoektocht naar de juiste woning voor deze familie. De sfeer die deze plek van nature uitademde was genoeg om tot aankoop over te gaan. Toch werd na veel overpeinzingen besloten te herbouwen om zo echt alle wensen in uitvoering te kunnen brengen. Om binnen en buiten goed in elkaar over te laten lopen is het interieurontwerp van binnen naar buiten toe gerealiseerd in samenwerking met Kerstens – de Ruiter architecten die menig project in Alkmaar en omgeving op hun naam hebben staan.

Een centrale keuken met vide werd het middelpunt van het huis en zijn de andere functies van de woning daar omheen geplaatst. Vanuit de industriële keuken heb je zicht en contact met alle plekken in huis waar verschillende leden van de familie aanwezig zijn. Vanaf de tv kamer op de eerste etage kijk je direct op het kookeiland en is er vanaf het vaste aanrecht weer zicht op zowel de eettafel als de zitkamer.

Bel ons om samen te starten met jouw nieuwbouwproject!

Prettig binnenklimaat

Door het vele glas lijkt het bijna alsof je buiten staat wat weer versterkt wordt door de hoogte en transparantie van de vide. De schuine plafonds, de authentieke balken, houten vloeren en rauwe bakstenen geven een heel oorspronkelijk gevoel aan het interieur van het huis terwijl de stalen- en aluminiumdeuren de subtiele grenzen van het huis aangeven.

De gevels lopen bewust van buiten naar binnen door om zo de letterlijke grenzen te doen vervagen. In het huis ligt een natuurlijke kalkvloer die van nature een prettig binnenklimaat creëert.

Het huis heeft een binnenzwembad waar een gashaard is geplaatst die een doorkijkje geeft naar de eetruimte aan andere kant van het glas. De ronde opstelling van de meubels zorgen voor een ongrijpbare stabiliteit in huis die daarmee elke vorm van voorspelbaarheid tegengaat.