Complete herinrichting

Een fijne omgeving op een locatie waar je liever niet bent, is voor veel mensen van grote waarde. Het opnieuw inrichten van een crematorium vraagt enerzijds om een andere aanpak dan een huis waar mensen wonen maar is anderzijds toch niet zo verschillend als dat op het eerste gezicht zou lijken. Ook hier waren de wensen van de opdrachtgever van groot belang om het ontwerp mee te creëren.

We hebben in basis voor een rustige invulling gekozen die mooi aansluit bij het uitvaartcentrum in Amstelveen. Door het vergrijsde blauw hier opnieuw toe te passen en te kiezen voor dezelfde wandpanelen en fauteuils, zijn beide locaties direct met elkaar verbonden en goed op elkaar afgestemd.

 

Wij bespreken graag jouw wensen, dus neem gerust contact met ons op.

Bel ons om samen te starten met jouw nieuwbouwproject!

Harmonie

Intimiteit tegenover ruimtelijkheid zijn principes die voortdurend in één ruimte naar voren moesten komen. De daarnaast ronde architectuur van het pand, maakt de beleving van het gebouw aangenaam en zorgt het voor harmonie.

De Aula is een belangrijke ruimte in het hart van het gebouw en moet meteen een fijne sfeer uitstralen. De stoelen in de aula hebben we daarom vervangen voor aaneengesloten banken waardoor er meer mensen plaats kunnen nemen maar op deze wijze ook direct meer steun aan elkaar kunnen hebben tijdens een afscheid. Een rustig behang om zo de blauwtinten te balanceren, combineert ook mooi met de zwarte kozijnen die eerst wit waren. De wandpanelen zijn ook  hier toegepast en geven het moderne gebouw een iets klassieke charme.

In de beide bijeenkomst ruimtes is er ook voor vaste, rondlopende banken gekozen om ook hier meer zitplaatsen te creëren. De grote ronde tafels, ronde kleden en fauteuils maken de ruimte minder streng en zakelijk en sluiten goed aan bij het ronde gebouw. Door het pallet aan materiaalkeuzes zorgvuldig te herhalen, ontstaat er door heel het pand een rust en eenvoud die de bezoeker de ruimte geeft op een goede manier afscheid te nemen van zijn of haar dierbare.