Familiehuis in Zuid Frankrijk

Complete renovatie

Een vakantiehuis in het zuiden van Frankrijk is iets anders dan het huis waar je dagelijks woont. Je bent er eigenlijk altijd in opperbeste stemming en dus verwacht je dat ook van de inrichting.

Dit huis mocht een hotelsfeer krijgen omdat er naast de familie ook vele gasten vertoeven en verblijven. En zoals je tegenwoordig van een boutique hotel mag verwachten, is herhaling of teveel eenheidsworst geen optie. Juist die unieke eigen sfeer per kamer en meerdere plekken, waar je je even kan terugtrekken, maken de plek magisch. Voor onze ontwerpstudio zijn dit eigenlijk heel veel kleine ontwerpen in één.

Dit oorspronkelijke familiehuis is in de loop van de tijd steeds een stukje groter geworden door een goede oogst of gezinsuitbreiding en heeft het daarom een unieke samenstelling wat kamers en ruimtes betreft. Het huis heeft ook verschillende niveaus, waardoor diverse ruimtes steeds een of twee treden van elkaar verschillen wat een speels effect oplevert maar verbouwen weer ingewikkeld maakt.

Bel ons om jouw wensen te bespreken!

Bel ons om samen te starten met jouw nieuwbouwproject!

Frisse uitstraling

We zijn daarom eerst met het aanpassen van de ramen begonnen wat een flinke uitdaging was bij de lokale instanties, die het liefst geen veranderingen meer toe staan in dit beschermde deel van de Provence.

Door de bedden en zitplaatsen op het uitzicht te richten merk je dat de rest van de indeling op natuurlijke wijze volgt. De wens van de opdrachtgevers was een Provence stijl huis met een frisse en hedendaagse uitstraling erin verwerkt. Authentieke balken, dikke muren, verschillenden stenen en oorspronkelijke vloeren gaven dit huis al zoveel karakter dat er weinig nodig was om het interieur te laten slagen. Met bijna alleen maar gekromde muren en aflopende plafonds is maatwerk wel een uitdaging maar met de juiste  interieurbouwers met een grote ervaring is alles toch uitgevoerd zoals gewenst.

Elke ruimte kreeg zijn eigen kleurpallet en identiteit en door ook af te wisselen tussen moderne en lokale meubels en accessoires kregen de kamers net dat eclectische gevoel waardoor de tijd geen invloed meer op de ruimtes heeft. Naast deze keuzes is er toch ook flink aan de indeling gesleuteld waardoor onze kennis op het gebied van interieurarchitectuur ook echt aan de orde kwam. Het huis nog verder uitbreiden was geen optie maar door echter slim met verschillende indelingen om te gaan, is het toch mogelijk geweest meer kamers te creëren waardoor er een maximaal gebruik van het huis en de ruimtes mogelijk werd. Vooral de keuken is een totaal andere ruimte geworden. Juist op de plek van de bijkeuken is het uitzicht het mooist en door deze ruimte op te geven en te betrekken bij de huidige keuken ontstond die echte leefruimte waar iedereen samenkomt en dat echte vakantiegevoel ervaart.