Kleurrijke villa in Laren

Herinrichting

Verhuizen uit Costa Rica naar het bosrijke maar Nederlandse Gooi is een flinke stap. Dan is een net gerenoveerde villa wellicht wat te saai en dus vroegen deze klanten ons het interieur smaakvol maar kleurrijk in te richten. De balans vinden tussen de juiste keuzes in combinatie met de oorspronkelijke bouwstijl uit de jaren ’30 is best een uitdaging. Toch is het een bijzonder geheel geworden met veel kleur, details en mogelijkheden.

Bel ons om samen te starten met jouw nieuwbouwproject!

Wensen en behoeften

Een nieuwe gezinssituatie vraagt om een heel ander huis dan vroeger. Waar eerst de behoefte lag om alle ruimtes door te breken en er één groot geheel van te maken, zie je juist nu dat we verlangen naar aparte “zones” die wel een zekere mate van verbinding en contact moeten behouden.Wij zijn tenslotte graag bij elkaar als gezin maar volgen ook graag onze eigen behoeftes zonder zich meteen af te moeten zonderen.

We scheiden daarom ruimtes door middel van glas of transparante deuren en plaatsen comfortabele stoelen om diep in weg te kruipen met eigen muziek of divices. Daarnaast zorgen we er juist voor dat er plaatsen zijn waarbij de indeling van de meubels voor harmony zorgt om echt contact met elkaar te maken. Het typisch jaren ’30 huis voldoet in zeker mate aan deze behoefte door zijn en-suite en kamers met een duidelijke gebruikswaarde.

In dit huis hebben we daarom dankbaar gebruik gemaakt van de verschillende kamers en gebruikszones. De bijzondere hal met open haard bij binnenkomst hebben we uitgerust met een ronde zitplek om in het hart van het huis even iets met elkaar te drinken. De familie drinkt er thee als de kinderen uit school komen.

De zitkamer is onderverdeeld in een mediahoek om lekker tv te kijken met of zonder de kinderen maar verderop is juist een zithoek die meer als familieruimte is ingericht en waar met elkaar rond de haard, even zonder media afleiding, gesproken kan worden. De kinderkamers zijn echte kinderkamers van nu geworden met hippe stoffering, leuke items en zitjes en een duidelijk stempel wie waar slaapt. Kamers waar als kind echt even op jezelf kan zijn met vriendjes of alleen.

Op zolder en boven de garage zijn de kamers voor gasten gecreëerd wanneer de familie overkomt en daardoor prima even kan acclimatiseren op eigen terrein. Omdat dit vooral buitenlandse familie zal zijn hebben we warme kleuren toegepast. Zo kan je hier duidelijk zien dat het creëren van een echt familiehuis wel degelijk zijn oorsprong vindt bij de juiste interieurarchitectuur, meubels en materiaal keuzes.