Hometown Londen

Herinrichting

Wat begon als een nogal flets en iets te gedetailleerd maar in de basis goed appartement, had een stevige metamorfose nodig. Ondanks dat de thuisbasis van het echtpaar zich ten tijde van de verbouwing verplaatste naar een ander land, waren ze er van overtuigd hun stadsappartement in Londen niet vaarwel te willen zeggen. Door twee ruimtes van functie te laten wisselen en een muur weg te halen die het zicht op Hyde Park vanuit de keuken belemmerde, ontstond een zeer modern, gerenoveerd en ruimtelijk appartement. Een lichte vloer, glas, de juiste interieurbouw en een nieuwe inrichting hebben dit appartement veranderd van een corporate flat in een dynamisch en strak appartement.

 

Jouw woning ook toe aan aan metamorfose? Bel of mail ons gerust.

Bel ons om samen te starten met jouw nieuwbouwproject!

Totale make-over

Hetzelfde appartement 7 jaar later voor de tweede keer een make-over geven, voelde voor onze studio toch weer als unieke opdracht. De indeling nog een keer aanpassen naar wens van dezelfde bewoners is best een uitdaging. Het eerste ontwerp was namelijk al goed gelukt dus is er dan nog meer mogelijk dan dat we in eerste instantie misschien niet direct hebben gezien?

De wens was deze keer om het meer een update te geven en niet persé anders in te delen. Als je merkt dat er dan toch weer veel mogelijkheden zijn door bijvoorbeeld de indeling aan te passen met de juiste meubelen, dan zie je opeens waar het naar toe moet gaan.

Frisse kleuren op de muren, nieuwe stoffen en materialen en spannende accessoires om het geheel te veranderen. Stap voor stap het appartement van een totale make-over voorzien. Nog meer openheid, lichter en sommige ruimtes iets anders indelen.

Door het weghalen van diverse glazen wanden was het logischer om ook de zithoek te verplaatsen. Door het aanbrengen van echt typisch Engelse wandpanelen, herstelde het evenwicht zich weer tussen loungen en zitten. Een eigen ontwerp eettafel werd het nieuwe centrum van het appartement. Een bijzonder vloerkleed van Jan Kath in combinatie met de lichtblauwe kleur “James” van The Little Greene en Romo stoffen op een Minotti-bank, maken het geheel compleet.

Omdat het niet moest lijken alsof de zithoek teveel in de hoek gedrukt zou zijn, hebben we spiegels in de vakken van het wandpaneel toegepast en is de extra lange koffietafel speciaal op maat gemaakt om zo meer lengte te creëren en het evenwicht te herstellen. De ronde tafel breekt het geheel en trekt zo de bank in het raam meer bij de zithoek.

De pasteltinten in combinatie met het wat sobere grijs maken het zacht en krachtig tegelijk maar geven de Aziatische invloeden net dat mysterieuze gevoel.