Herinrichting

Voor dit project zijn we begonnen met een nieuw ontwerp voor de keuken. Deze was hoognodig aan vervanging toe en mocht ook praktischer ingedeeld worden. Voor onze studio is het altijd van belang om de totale ruimte te bekijken en zo meer uit een verbouwing te halen dan enkel de keuken.  Als je dan toch bezig bent is de volgende stap soms snel gezet.

Het probleem bij het samenstellen van de keuken zat hem met name in de toepassing van de vloer. Doordat de visgraad vloer in de keuken overging naar een tegelvloer leken de mogelijkheden voor het ontwerp van een nieuwe keuken beperkt. De smalle ruimte werd zo afgebakend door deze vloer dat onze cliënten ook enkel het deel met de tegels als mogelijkheid zagen voor het nieuwe keukenontwerp. Toen we onze klant hadden overtuigd de houten vloer ook daar door te leggen, kon de keuken meteen twee keer zo groot worden.

 

Bel ons om samen te starten met jouw nieuwbouwproject!

Ontwerpstijl

Hierdoor veranderde de hele opzet van de benedenverdieping en startte wij eerst met een nieuw ontwerp voor de keuken. De plek waar vroeger de eettafel stond werd nu benut om een groot kookeiland te plaatsen. Waar eerst een open plek in de kamer was, kwam nu juist te eettafel te staan. Door de twee verschillende zitkamers af te scheiden met stalen deuren en een roomdivider leek het huis opeens meer mogelijkheden te hebben en werd apart tv kijken opeens een feit.

In het ontwerp hebben we dezelfde banken van Macazz gebruikt maar wel met een andere kleur bekleding. Hierdoor ontstaat er verschil in de opstelling maar is de ontwerpstijl gelijk doorgevoerd.

De roomdivider is maatwerk en is er Decolegno plaatmateriaal gebruikt. Ook zijn er twee identieke vloerkleden toegepast met een klein verschil in kleurschakering. De verf van Little Greene verbindt vervolgens alle ruimtes weer met elkaar waardoor er weer eenheid is. Oude items die de bewoners al in huis hadden, zijn opnieuw toegepast aan het ontwerp waardoor het huis met zijn nieuwe interieur toch meteen vertrouwd aanvoelt.