Uitvaartcentrum Amstelveen

Complete renovatie

Een blokkendoos met een sobere jaren ‘70 uitstraling als gasthuis voor een laatste afscheid van een dierbare. Dit uitvaartcentrum mocht op interieurgebied een nieuwe uitstraling krijgen zonder het gastvrije karakter van dit familiebedrijf te verliezen. Een hele mooie opdracht waarbij onze ontwerp-zintuigen direct worden geprikkeld omdat dit precies het DNA van onze ontwerpstudio raakt. Naast het interieur werden er ook extra kantoren en werkruimtes aan het gebouw toegevoegd. Daarbij is de tuin en de buitengevel onderdeel van het totaalplan geworden.

De kleur blauw heeft altijd een zekere rust en kalmte in zich die voor een locatie als deze goed tot zijn recht komt. Met de juiste mix aan “blauwen” is er een bijzonder geheel gecreëerd die mooi samengaat met de verschillende aspecten die het jaren ’70 pand van nature al in zich had. Wat eerst bruin was is vervolgens grafietzwart of blauw geworden en zijn de oorspronkelijke tegels behouden.

Bel ons om samen te starten met jouw nieuwbouwproject!

Intimiteit en karakter

De vrij vierkante verblijfsruimtes hadden echter meer duiding nodig. Er is daarom gekozen voor wandpanelen die in elke ruimte anders zijn toegepast. De iets klassieke facet gefreesde vakverdeling geven het geheel stijl en allure. Door tevens met wandplanken en vergrijsde spiegels te werken ontstonden er nieuwe dieptes en zichtlijnen die de ruimtes meer sfeer en variatie hebben gegeven.

Door deze wandelementen was er meteen plaats voor accessoires die het interieurontwerp meer karakter en persoonlijkheid hebben gegeven. Met de juiste spots en LED strips is elke rouwkamer ook op intimiteit te regisseren.

Het interieur  is verder aangevuld met verschillende fauteuils en ronde poefjes om het geheel meer speelsheid te geven. Door verschillende stoffen en tinten te kiezen wordt het niet statisch en hebben de ontvangstruimtes meteen een vriendelijk karakter. Deze meubels zijn verder  gecombineerd met speciaal ontworpen banken die in een ruimte als deze meer houvast en belijning geven. Dit wordt ook versterkt door in beide ruimtes een groot sisal kleed toe te passen om zo meer verbondenheid maar ook een natuurlijke factor aan het geheel toe te voegen. In alle ruimtes, naast de rouwkamers, is er zicht op de omringende tuin waardoor de beleving van het interieur nog prettiger wordt.

Door betrokken te worden bij zo’n intiem privé moment en daar met vormgeving aan bij te kunnen dragen is een grote eer voor het portfolio van onze studio.