Appartement met jaren '30 allure in Amsterdam

Herinrichting

Die typisch Amsterdamse huizen hebben van nature zoveel sfeer dat je voorzichtiger bent met het aanpassen van deze appartementen. De gemeente gaat zelfs zover dat ze liever de indeling niet al te rigoureus aangepast willen zien om zo de oorspronkelijke sfeer vast te kunnen houden voor de toekomst. Toch sluiten de woonwensen van de kopers hier niet altijd op aan en gaan wij als studio juist graag die uitdaging aan om voor beide partijen een top resultaat te bereiken.

Er is deels voor een andere indeling gekozen maar met respect voor het jaren dertig gevoel. Het resultaat is een strak maar sfeervol appartement waar het huis even zichtbaar is als de verschillende items in het art deco interieur. Door het appartement aan de ene kant juist te versoberen en aan de andere kant te voorzien van moderne toepassingen is er een contrast ontstaan dat veel sfeer en nostalgie oproept.

Bel ons om samen te starten met jouw nieuwbouwproject!

Ruimte en doorkijk

Om het en-suite gevoel op te roepen zonder deze ook echt nog toe te passen, is er gekozen voor een maatwerk kast tussen de twee oorspronkelijke posities van de beide toegangsdeuren. De haarden die aan beide kanten van de voor- en achterkamer hebben gezeten, zijn samengebracht om er zo een driezijdige gashaard te kunnen plaatsen die aan alle kanten van de ruimte te ervaren is.

Door geen bovenkastje te plaatsen aan de keukenzijde wordt deze niet te massief en blijft de doorkijk naar de brede achtertuin open en fris. De lamp boven de tafel is zo ontworpen dat verlichting en transparantie met elkaar gecombineerd worden maar er ook de mogelijkheid is het plateau van wisselende styling te voorzien. De werkkamer aan de voorzijde is door de twee dubbele glazen deuren zowel onderdeel van de hal als van de zitkamer. Ook de hal wordt zo geen weggestopte ruimte maar juist een ruimte met een aantrekkelijke en speelse doorkijk functie.

De oorspronkelijke smalle keuken en werkkamer zijn samengetrokken om er één slaapkamer aan de tuinzijde van te maken. Door te kiezen voor kasten met greeploze deuren is er veel opbergruimte gecreëerd die op deze wijze niet teveel plaats inneemt. Voor het bed is een maatwerk meubel ontworpen die zowel dienst doet als bank, schoenenkast en wasmand. Ook de stalen zitkamer tafel en het bureau in de werkkamer zijn speciaal voor dit project ontworpen. Het Armani Grey marmer versterkt de art deco sfeer in huis net als de groen-, bruin- en zwarttinten. Door met een goed doordacht ontwerpplan en het juiste idee qua materialen aan de slag te gaan, ontstaat een persoonlijk interieur waar de stijl en smaak van de bewoner in terug te zien is.