Wat wij doen

Uitleg

Er wordt op veel manieren nagedacht over interieur en hoe je de juiste hulp vindt voor jouw droomproject of droomwoning. Over het algemeen weten de meeste mensen inmiddels wel wie je waarvoor moet inschakelen als het om het veranderen van je woonomgeving gaat.

Toch lijkt het ons zinvol om eens uit te leggen welke term of titel waarvoor staat en op welke wijze onze studio te werk gaat.

 

Architectuur

Interieur of binnenhuisarchitectuur gaat over het algemeen over het bouwkundig aanpakken van een binnenruimte zonder dat het meteen over meubels, stoffen of kleuren gaat. De indeling en grootte van de ruimte worden onder de loop genomen en wordt er een nieuwe situatie gecreëerd door het verplaatsen, doorbreken of weghalen van muren, ramen en deuren.

Details hoe het ene vlak overgaat in het andere zijn zaken die worden onderzocht en belangrijk zijn om op deze wijze de nieuwe ruimte zijn karakter te geven. Toch wordt er vaak gedacht dat het hier over inrichten en vormgeven gaat maar is het echt een verlengstuk van architectuur die zich vaak alleen op de buitenkant van een pand richt.

Onze studio wordt soms pas ingeschakeld als de architectuur van een pand niet aansluit op het gebruik aan de binnenkant. Vaak is dat net iets te laat en door deze kennis leren we steeds sneller aan tafel te komen bij een bouwproject zodat we meteen kunnen meekijken en zo in staat zijn bepaalde maatvoering en keuzes aan te kunnen aansturen. Hierdoor worden de ruimtes meteen goed ingedeeld en denken we zelfs zo ver door dat we de complete inrichting al in een vroeg stadium in het pand plaatsen. Op deze wijze kunnen we direct zien waar een deur of raam beter wat kan opschuiven waardoor de indeling beter tot zijn recht komt.

Inrichten

Wanneer verbouwen helemaal niet aan de orde is, vinden we het opnieuw inrichten van een pand zeker zo inspirerend. Met maatwerk, nieuwe en bestaande meubelen, verf en stoffering is er zoveel mogelijk dat onze creativiteit volledig tot zijn recht komt en wij middels het wensen-plan een volledig ontwerp weten neer te zetten zonder ook maar iets te verbouwen.

Het volledig afmaken van zo’n interieur met de juiste accessoires, kunst en objecten geeft onze opdrachtgever dat echte “turn key” gevoel waar ze vaak naar verlangen.

Studio Michiel de Zeeuw helpt dus echt van A tot Z met het realiseren van jouw ideale omgeving.

Het op de juiste wijze doseren en selecteren van alle verschillende aspecten geeft een interieur echt karakter.

Bel ons gerust voor het plannen van een kennismakingsgesprek!