Het ‘nieuwe’ interieur-shoppen

Wanneer we vroeger op zoek gingen naar een nieuw meubelstuk liepen we de winkelstaat in of bezochten we specifieke woonwinkels. Inspiratie en aanbod zocht je immers in de winkelstraat. Het aanbod in de winkels bepaalde daarbij ook meteen de hoeveelheid keuze die er bestond. Wat in de winkels stond kon je kopen, that’s it.

Iets wat wij ons bijna niet meer voor kunnen stellen, tegenwoordig gaat dat totaal anders. Online is de nieuwe inspiratiebron waar een eindeloos aanbod te vinden is. We zoeken niet meer simpelweg via internet op ‘nieuwe bank’ of ‘stoel’ maar laten ons eerst door de juiste online woonstijl ‘tool’ of deskundige blogger verleiden om diverse ruimtes en sferen te bekijken. Online tools zoals Pinterest en Instagram zijn gebaseerd op sfeer en stijl waardoor in een later stadium pas opvalt welke ingrediënten hier eigenlijk verantwoordelijk voor zijn. Het gaat tegenwoordig om de combinatie die je ziet en niet langer om de losse onderdelen in een interieur.

Echter blijft het ervaren van comfort natuurlijk een belangrijk aspect in meubelland en stuur je nou eenmaal niet zo snel een bank terug in een doos, zoals je dit zou doen met een nieuwe trui of een paar nieuwe schoenen. Online zijn we dan ook meer dan ooit op zoek naar uitleg waarom hetgeen we mooi vinden zo goed werkt of past bij onze voorkeur. Door middel van diverse blogs, artikelen en influencers laten wij ons tegenwoordig vertellen wat de juiste woonbeleving voor ons is. Deze influencers en bloggers zijn in staat hun ideeën via social media en internet direct te delen, waardoor het ‘binnenkijken’ nog nooit zo makkelijk was en inspiratie makkelijk en overal te vinden is voor ons als consument.

De online wereld is naast inspiratie en aanbod ook erg op duurzaamheid gericht. We worden enerzijds gepusht om bewust om te gaan met het milieu door duurzame aankopen te doen, anderzijds worden we elke dag verleid om te blijven veranderen op interieur gebied. Waar het in de praktijk dus idealiter op neerkomt zijn interieuritems die niet te duur zijn zodat je ze regelmatig kunt vervangen, interieuritems die niet tè goed zijn van kwaliteit zodat ze een niet al te lang leven kunnen lijden, maar wel weer zodanig ‘goed’ geproduceerd dat het geen belasting vormt voor het milieu.

Samengevat is de ‘route’ om met je interieur aan de slag te gaan erg veranderd. We gaan voortaan online op zoek naar onze interieur-inspiratie, maar zoeken vervolgens online door naar winkeladressen waar we de items offline kunnen zien, voelen en proberen. We stellen dus aan de hand van onze online inspiratie een zogenaamde ‘zoeklijst’ samen om vervolgens de woonwinkels te gaan bezoeken.

Kortom, er is dus nogal wat beslissingsvaardigheid nodig om uiteindelijk de juiste aankoop te doen tegenwoordig! Een goede gids of adviseur is dus goud waard in deze inspiratie gedreven business.

Gelukkig bent je daarvoor bij het juiste adres om in de bossen van interieurland met de juiste boom thuis te komen en is dat gezien de aankomende kerstperiode geen verkeerde zet!

Groet

Michiel